Hoewel ik geen ervaring had met acupunctuur, en zelfs helemaal niet met alternatieve geneeswijzen, toch maar eens een acupuncturist benaderd in verband met een langslepende sportblessure. Via een kennis werd ik attent gemaakt op Praktijk Seyoung.

Eigenaresse Chantal gaf mij vanaf het eerste moment al een gevoel dat dit wat voor me kon betekenen. De sfeer in de praktijk is fijn en Chantal is een buitengewoon prettig mens. Ze straalt een heerlijke rust uit, waardoor de behandeling niet alleen goed is, maar ook prettig om te beleven. Na de eerste behandeling was al een groot deel van de stijfheid van nek en schouders vrijwel over en in de behandelingen erna is dat alleen maar beter geworden.

Buiten een goede behandeling, heb ik ook bijzonder fijne gesprekken gevoerd met Chantal. Ik ben van nature relatief rusteloos (understatement alert!) en, zonder daar een waardeoordeel over uit te spreken, geeft Chantal adviezen hoe ik dingen kan veranderen op dat gebied. Ook deze gesprekken hebben in mijn overtuiging een bijdrage geleverd aan mijn herstel en hebben wezenlijk voor een positieve verandering gezorgd. Ook nu ik grotendeels hersteld ben zal ik af en toe blijven gaan voor een behandeling.

Kortom, voor acupunctuur is Praktijk Seyoung een absolute aanrader.

E.P. van Yperen