Cupping is een behandeltechniek die is ontwikkeld om de bloedcirculatie te stimuleren en blokkades in lichaamsweefsels op te heffen. Denk hierbij aan spieren, huid en bindweefsel. Door een ‘cup’ met een bepaalde techniek op de huid te plaatsen trekt het vacuüm, waardoor het bloed naar de oppervlakte komt en het weefsel goed doorbloed raakt. Het lichaam kan hierdoor eenvoudiger afvalstoffen af voeren met als gevolg een algehele ontspanning.

Deze behandelmethode kan o.a. worden toegepast bij klachten als:

  • verkoudheidsklachten, spier- en gewrichtspijn, energie blokkades opheffen
  • stress, slapeloosheid, onrust, depressies
  • Cellulitis vermindering, vet- en vochtophopingen, detox


Praktijkvoorbeeld
Deze vrouw in de foto is kapster en werkt met haar armen voornamelijk boven haar macht.
Zij kwam bij mij met de volgende klachten:

  • stekende pijn in nek en linker schouder die doortrekt naar linkerarm, ’s nachts vaak wakker worden van de pijn, haar arm op een bepaalde manier niet meer omhoog kunnen krijgen.


De huisarts diagnosticeerde een peesontsteking in haar linker schouder met het advies tijdelijk te stoppen met werk om de arm rust te geven. Ook kreeg ze de nodige pijnstilling mee
.

Het tijdelijk stoppen met werken om de schouder rust te geven is uiteraard de beste heelmeester. Maar moeten stoppen met werk is vaak geen gewenst proces. Gelukkig heb ik dit proces iets kunnen versnellen met behulp van Cupping en Acupunctuur.

Behandeling:
De peesontsteking was in haar geval niet de oorzaak, maar een gevolg van. De boosdoener was een hele harde knoop/blokkade in de spier boven haar schouderblad. In combinatie met rust, tijdens snel opvolgende behandelingen (2x per week), is het gelukt om met cuppen de blokkade in haar spier te verzachten en beter te laten doorstromen. Daarbij met acupunctuur ervoor gezorgd dat de energiestroom naar haar linkerarm ook weer beter werd. De pijnlijke klachten trokken weg en spoedig kon ze langzaamaan weer beginnen met werk.